A bizakodás kora? Kerekasztal beszélgetés a MissionArt Galériában

2010.10.31. , MTI

Kultúra
Keresés         Különleges programok a 17. Műgyűjtők éjszakáján
 2010. október 27. 15:46
Moholy-Nagy-tárlat, divatfotó-bemutató és zapoték indián szőnyegkiállítás is színesíti a 17. Műgyűjtők éjszakája programjait csütörtökön Budapest műkereskedelmi negyedében, a Falk Miksa utcában és környékén. A MissionArt Galéria Magyarországon vagy soha ki nem állított, vagy negyven éve a műtermekben becsomagolva várakozó kortárs műalkotásokat vonultat fel A bizakodás kora – Progresszív tendenciák és egyéni utak a magyar művészetben 1970 körül című tárlaton. Emellett kötetlen, nyilvános beszélgetésen arra a kérdésre keresik a választ, hogy vajon tényleg a bizakodás kora volt-e az 1970 körüli korszak, hogyan élték azt meg a művészek és hogyan látják most, negyven év távlatából.
 A kortárs magyar divatfotográfiáról ad pillanatfelvételt a programsorozathoz nemrégiben csatlakozott Artkatakomba az ″…egy kép rólad az igazság rólam″ című fotóművészeti kiállítása. A B55 Kortárs Galéria a játékos művészet kedvelői számára kínál érdekességet: a SAXON Poliuniverzuma című tárlaton az érdeklődők a léptékváltásos szimmetrián alapuló geometrikus készségfejlesztő eszközökkel és az azokat ábrázoló festményekkel ismerkedhetnek meg a művész-feltaláló Saxon Szász János tárlatvezetésén.

A Pintér Galéria a novemberi aukció anyaga és a Bedő-gyűjtemény bútorainak bemutatója mellett a 20 éves Első Magyar Látványtár előtt tiszteleg nagyszabású kiállítással, melyen Moholy-Nagy László I. világháborúban készített 100 rajza látható. A mexikói zapoték indiánok szőnyegkultúrájáról és a korábbi spanyol gyarmatok mai ezüstművességéről hallhat előadást a közönség a Dénes Galériában, míg a Haas Galéria Merítés a KUT-ból című sorozata XIV. részében Szin György (1906-1944) munkásságát mutatja be.

 A Bardoni Interieur Makrai Adél festőművész legújabb munkáinak ad helyet a NightLight (A kevesebb több) című tárlaton, az Artcore Antik & Design-ban Ferenczi Alex festményeit tekinthetik meg az érdeklődők.